
И най-накрая пролетта е тук и заедно с нея пресните зеленчуци и подправки, които да допълнят нашите пици! Ако сте като нас и вашите вкусови желания се променят със сезоните. Въпреки че понякога предпочитам пица с прясна шинка и италиански салами … горещото слънце и чистият въздух ме карат да желая все повече пресните свежи и зелени съставки.
Вдъхновени от сезона на пролетта, се отправихме към местния пазар, за да напазарим няколко дъхави ядливи вдъхновения. И така забравяме всички меса и се фокусирахме върху прясно откъснатите зеленчуци, по този начин ще се сбогуваме със зимата и юе посрещнем настъпващите летни месеци с нещо малко по-лекичко и по-здравословно!
Първата Пица: „Cream Of The Crop“
Съставки:
- Сметана
- Прясна моцарела и проволон
- Аспержи
- Праз
- Грах
Втората Пица : „Ity Bitsy Teeny Weeny Flower Speck-led Egg Cucchini“
рецепта за пролетна пица
Съставки:
- Доматен сос
- Тиквички
- Прясна моцарела
- 1 Яйце
- Спек *
- Рукола (добавете след готвене)
- Ядливи диви цветя (добавете след готвене)
- Speck е тънко нарязана подправена шунка с невероятен вкус! Ако не можете да я набавите, можете да я замените с прошуто.
- Ако използвате тухлена фурна за пица, загрейте фурната до 200 С
Съвет: Поставите пицата си във фурната веднага след като всчупите яйцето върху нея. Колкото по-дълго яйцето седи върху тестото, толкова повече то ще хидратира тестото и ще стане лепкаво. Ако желаете по-твърдо сварено яйце, наместете пицата по средата на фурната, за да дадете на горната част повече време за печене, без да изгори коричката.